Parket vam polepša dom

Nekaj časa nazaj sem premišljevala, kako naj bi preuredila stanovanje, ki sta ga imela dedek in babica, da bi ga osvežila, hkrati pa ohranila ta starejši stil, ki mi je bil zelo pri srcu, njihov parket je bil močan, njihove omare so bile močne in lesene, prav tako miza in sedežna za jedilno mizo, tudi njihove postelje so bile starinske iz močnega lesa, vsi ti vzorci, ki ga je imelo to pohištvo mi je bilo lepo in res sem potrebovala nekoga, ki bi z menoj predebatiral, kako in kaj. Že na začetku pa sem vedela, da parket ostaja, ker je bil res kvaliteten.

Poklicala sem prostorskega svetovalca, da sva skupaj šla čez prostore, sem mu tudi povedala, da ga bom plačala samo za enkraten obisk in da bova šla skozi prostore, da mi pove za določene ideje, ki bi jih lahko pri prenovi upoštevala. Tudi sama sem imela že kar nekaj idej, vseeno pa še kakšna od strokovnjaka še kako prav pride. Takoj, ko je vstopil v stanovanje, je videl star parket in bil fasciniral. Tudi on je bil za to, da se parket ohrani in da se le popravi nepravilnosti in mogoče na novo celotni polakira, ker bo dobil tisti lepi sijaj.

Šla sva skozi prostore in res je sem mu bila hvaležna, ker mi je dal kar nekaj idej, sama nisem premišljevala, da bi lahko katero staro pohištvo prebarvala v drugo barvo, enostavno sem hotela vse pustiti tako kot je bilo, a ideja ni bila slaba, tako bom ravno dosegla to osvežitev. Imela sem narejene plane, ideje, kako naj bi novo stanovanje izgledalo, da bom ohranila vse staro in s tem vse moje spomine, komaj sem čakala, da začnem, prvo je bil na vrsti parket, da sem potem lahko urejala naprej, že sam prenovljen parket pa je naredil stanovanje lepše, ne moreš verjeti. Danes ima to stanovanje dušo.