Vedno mi ponagaja zgaga, ko jem sladko

Pri zdravniku so mi rekli, da naj sama ugotovim, katera je tista hrana, ki mi povzroča kislino, in je nato problem zgaga sploh problem in katera je tista znana hrana ali pijača, ki je po navadi krivec. 

Tako sem iz jedilnika najprej izločila kavo, ker sem bila prepričana, da je kriva, da mi težave dela zgaga, pa ni bilo tako. Še vedno je bila prisotna zgaga in tako sem nadaljevala, da sem izločila mastno hrano in sladkarije. Po enem tednu mene ni več bolelo grlo in nisem imela več težav z zgago. Ve lepo in prav, ampak nisem vedela, katera hrana je sedaj kriva, ker sem istočasno nehala jesti mastno in sladko.

Tako sem en dan jedla sladko, ker smo bili na eni veselici in drugi dan se je zgaga vrnila. To je bil znak, da mi škodi sladko. To je bila zame kar kruta resnica, ker sem imela še kako rada sladko, sedaj pa tega ne bom več mogla jesti, če bom hotela, da mi težave ne povzroča zgaga, kar pa sem seveda koma čakala, ker me je zaradi nje tudi bolelo grlo. 

Kako naj se odrečem sladkemu, sem se spraševala kar nekaj dni, dokler nisem našla rešitve, da enostavno tega ne bom več jedla in da sama mislim, da sladko potrebujem, ampak ga ne. Sedaj sem se tako odločila, da na sladko pozabim in zgaga je izginila. Nobenega pregleda nisem potrebovala, sama sem rešila zadevo in na to sem bila ponosna, da sem končno ugotovila, zakaj je pri meni zgaga, ki mi je povzročala več težav:

  • Boleče grlo,
  • Spahovanje,
  • Nočno prebujanje,
  • Kislino.

Sedaj teh težav nimam več, zgaga je minila in sama vem, kaj moram narediti, če se ponovno pojavi, ker se bom prekršila.