Čiščenje odtoka v kuhinji

Že nekaj časa sem opazovala, da pri pomivanju posode voda ne odteka tako kot bi morala. Eno nedeljo, ko pa sem pripravljala nedeljsko kosilo, se je odtok tako zamašil, da voda ni več odtekala. Ker sem takrat bila doma sama, sem se odločila, da čiščenje odtoka opravim sama. Najprej sem pogledala, če je odtok zamašen na začetku, ali pa so se zamašile cevi. Ja, veliko manj naporno bi bilo očistiti odtok, ki bi se zamašil na začetku, ampak žal ni bilo tako. Odtok v kuhinjskem koritu se je zamašil v ceveh. 

Tako sem morala odpreti cevi in pogledati ali bi se dalo čiščenje odtoka narediti tako, da bi cev z vodo dala v odtok in tako mogoče rešila zadevo. Ko sem videla, da je cev zamašena, sem poskusila z to tehniko in na srečo je curek vode v cevi bil tako močan, da je odtok odprl. Bila sem srečna, da sem čiščenje odtoka naredila sama in da sem lahko spet normalno uporabljala korito. Tokrat mi je uspelo, ne vem pa, ali mi bo uspelo naslednjič, če se zadeva slučajno ponovi. 

Moram reči, da se nikoli ne bojim težkih del in se jih rada lotim. Sem človek, ki se ne boji izzivov in lahko rečem, da je zame čiščenje odtoka bil izziv, ker tega še nikoli nisem počela. Ko sem ob prihodu mojega moža povedala, kaj se mi je zgodilo in da sem sama poskrbela, da so cevi spet čiste, je bil vesel. Čeprav vem, da bi lahko počala nanj in bi on opravil čiščenje odtoka, on pa že dobro vem, da jaz večkrat naredim stvari namesto njega. Tokrat mi je čiščenje odtoka uspelo, upam pa, da mi tega ne bo treba več ponoviti, kajti ni mi všeč, ko moram odvijati vodne cevi, saj ne bi rada, da bi kaj poškodovala. 

Čiščenje odtoka v kuhinji