3d tiskanje po naročilu je bil zelo zabaven projekt

Kar nekaj let sem se ukvarjal z 3d tiskanjem. To pa zato, ker mi je to področje postalo zelo všeč, saj mi je omogočalo, da sem lahko ustvaril kakršen koli model, oziroma objekt, kot sem ga želel. Tako pa sem se prvič srečal z 3d tikanjem v srednji šoli, kjer smo se eno leto učili o 3d modeliranju, kar pa mi je zbudilo umetniško žilico, ter me je začelo zanimati 3d tiskanje.

Tako pa sem si doma tudi kupil 3d tiskalnik, ko sem prihranil nekaj denarja, saj me je zaradi znanja o modeliranju, ki sem ga pridobil v srednji šoli, zelo navdušilo nad 3d tiskanjem. Nato pa sem začel malo eksperimentirati z 3d tiskanjem, kjer sem oblikoval in tiskal različne izdelke, nakar pa se mi je pojavil zelo dobra ideja, ki bi mi lahko prinesla tudi kakšen zaslužek.

3d tiskanje po naročilu je bil zelo zabaven projekt

Tako sem pomislil na to, da bi lahko izdeloval razna nosila za vsakodnevne potrebščine, kot je na primer telefon ali pa kaj podobnega. To pa bi lahko prodajal, saj bi tudi drugi ljudje to rabili. Tako pa sem se želel tudi usmeriti v 3d tiskanje po naročilu.

Zato pa sem ustvaril spletno stran, kjer sem prodajal predvsem te izdelke, zraven pa sem dal tudi možnost za 3d tiskanje po naročilu. To pa je pomenilo, da so mi stranke lahko poslale kakšen 3d model reči, ki bi jo radi imeli natisnjeno, nato pa sem ta model malo preuredil, tako da je bil primeren za tiskanje, ter sem jim poslal izdelek. Sicer je bilo 3d tiskanje po naročilu nekoliko dražje, saj sem se tukaj moral ukvarjati tudi z modeliranjem in mi je vzelo nekaj časa več.

Na koncu pa se je 3d tiskanje po naročilu zelo izplačalo, saj mi je prineslo kar lep zaslužek med mojimi študentskimi leti, kar pa je bilo zelo dobro.